Sunday, 2 July 2017

Hari Pertama Praktikal di Pertubuhan Peladang

Assalamualaikum...

Setelah berhempas pula menyiapkan tesis dan menyambut seminggu syawal, hari ini bermula latihan industri di pertubuhan peladang berdekatan dengan rumah. Nervous tu hanya Allah yang tahu sebab akan experience dengan environment baru. 

Pertubuhan peladang adalah first choice tempat praktikal aku dan alhamdulillah hanya dengan sekali application aku diterima. Aku pilih pertubuhan peladang sebab dekat dengan rumah aku. Naik kereta ambil masa 15 minit. Walaupun elaun tak diberikan kira ok la sebab rumah dekat.

So far first day internship kat sini best. Hari ni dapat dua kerja, kira saham dan gotong-royong bersihkan kawasan sekitar. Kira ok la kan daripada tak buat apa-apa. Harap-harap hari yang mendatang berjalan dengan baik. 

14 comments:

  1. I can feeeeel you macam mana nervousnya masa first day internship! Haha.

    Goodluck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. And now is week 3. Alhamdulillah everything went well =)

      Delete
  2. selamat brpraktikal munirah.. btw munirah umur berapa?

    ReplyDelete
  3. good luck dear ! saya new reader awak !

    ReplyDelete
  4. all the best praktikal..

    salam kenal.. CT dah follow sini ^^

    ReplyDelete
  5. Gud luck yer...enjoy ur moment...mix around tau...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah really enjoy this moment

      Delete
  6. All the best for your internship! :)

    ReplyDelete